«جیهاد قواس»، نوجوانی از لبنان که رؤیای خود را جهانی کرد!

وقتی «جیهاد قواس» Jihad Kawas و دوست و همکار وی، «دَنی آرنائوت»، که هر دو لبنانی تبار هستند، تصمیم گرفتند به دنبال تحقق رؤیاهای خود در بهترین کمپانی‌های تکنولوژی دنیا باشند، بسیاری به آنها گفتند که شانسی برای موفقیت در بازار‌های جهانی ندارند؛ چراکه آن‌ها آمریکایی و یا اروپایی سفید پوست نیستند. اما «جیهاد» که از ۱۳ سالگی ساختن کد، وب‌سایت و اپلیکیشن را فراگرفته بود و تا به حال برای دوستان و اقوام خود و همین طور معدود مشتری‌هایی خدمات ارایه کرده بود، به این پیش‌بینی‌های نه چندان خوش‌بینانه توجهی نکرد و به راه خود ادامه داد.
«جیهاد» می‌گوید که عاشق جنس‌های دست دوم است و به همین دلیل به فکر ساخت اپلیکیشنی برای خرید و فروش و معاوضه اجناس دست دوم افتاد. او به همراه دوست خود «دَنی» موفق شدند در سال ۲۰۱۵ اپلیکیشن Saily را برای کاربران آمریکایی به بازار عرضه کنند. تفاوت این اپلیکیشن با دیگر اپلیکیشن‌های از این نوع این است که در Saily، کاربران می‌توانند با دوستان و همسایه‌های خود این معاوضه‌ها را داشته باشند.
قواس می‌گوید: «من برای کارآفرینان جوان و تازه‌کار یک نصیحت دارم، به این خاطر این که دوران شروع استارتاپ خود را به یاد می‌آورم. معمولا در خاورمیانه به جوانان می‌گویند که به خاطر ناممان یا به این دلیل و آن دلیل در بازارهای جهانی چیزی نخواهید شد. می‌خواهم به آن‌ها بگویم که این درست نیست و هر کسی می‌تواند هر چه می‌خواهد، بشود. اگر فکر می‌کنید به خاطر ملیت، نام، نژاد و یا هر چیزی دیگری نمی‌توانید آنچه که می‌خواهید بشوید، جوانی به نام «جیهاد» را به خاطر داشته باشید که در مقابل شما ایستاده و موفق شده است».
«جیهاد قواس» برای کارآفرینان جوان این نصیحت را هم دارد که آنچه در کارآفرینی و تولید کننده بودن و بازارهای جهانی اهمیت بیشتری دارد، در نهایت آن محصولی است که عرضه می‌کنید و همین‌طور چگونگی تولید و ارایه آن و بس. در این بازار این که چه کسی هستید و اهل کجا هستید برای کسی هیچ اهمیتی ندارد، مادامی که تولیدات با کیفیت و مرغوب عرضه می‌کنید.
«جیهاد» با وجود سن کم در بسیاری از رقابت‌ها و مسابقات بین استارتآپ‌های برتر و همین طور بین کارآفرینان خاورمیانه موفقیت‌های زیادی کسب کرده است.
در سال ۲۰۱۵، «جیهاد قواس» افتخار دیگری هم به دست آورد و آن برگزیده شدن به عنوان یکی از ۱۹ پژوهشگر«برنامه ثیل Thiel Fellowship» از میان ۲۸۰۰ متقاضی بود؛ در این برنامه که به وسیله بنیان‌گذار«PayPal» راه‌اندازی و مدیریت می‌شود، به جوانان موفق کارآفرین زیر ۲۰ سال برای دوسال مبلغ ۱۰۰ هزار دلار و آموزش هدیه می‌دهد به شرط این که در این دو سال کسب و کار خود را با موفقیت دنبال کنند. «جیهاد قواس»، اولین جوان عرب و اولین فرد غیر‌آمریکایی – غیر اروپایی است که این جایزه را برده است. در این دو سال، شرکت کنندگان این فرصت را دارند تا ایده‌های خود را بارور کنند و به یک استارتآپ و کار و کسب واقعی تبدیل نمایند. این دوران فرصت خوبی برای ملاقات با افراد متخصص و با نفوذ در رشته خود و همین طور فراگرفتن فوت و فن صنعت مورد نظر از بزرگان آن است.
«قواس» می‌گوید: «بهترین سرمایه‌گذاران من و کسانی که بدون آن‌ها واقعا نمی‌توانستم آن چیزی باشم که اکنون هستم، والدینم هستند». وی ادامه می‌دهد: «به خصوص پدرم کسی بود که به من اهمیت تصمیم‌گیری را آموخت. او همیشه به جای این که به جای من تصمیم بگیرد و راه حل را به من نشان بدهد، می‌گفت خودت باید خوب فکر کنی و تصمیم بگیری!ُ با این که این کار گاهی برای من سخت بود و مرا آزار می‌داد. به این دلیل است که من اکنون در تصمیم‌گیری قوی هستم و با اراده به دنبال آرزوهای خود می‌روم».
با وجود این که «جیهاد» اکنون مقیم کالیفرنیای آمریکا شده است اما همچنان به طور مرتب به سرزمین خود لبنان سفر می‌کند. وی می گوید: «من عاشق بیروت هستم. هر بار که با آنجا سفر می‌کنم به نظرم بهتر از پیش می‌آید. به نظرم جامعه روز به روز بیشتر از حرف زدن به دنبال عمل کردن است. هر بار کسب و کارها و استارتآپ‌های بیشتری می‌بینم که در نتیجه پول و سرمایه بیشتری را در جامعه به جریان خواهند انداخت».
«جیهاد» در آخر به جوانان می‌‌گوید: «از رؤیاهای خود دست برندارید و برای پند و نصیحت گرفتن خیلی سخت‌گیر باشید؛ تنها از کسانی پند و راهنمایی بجویید که کار برجسته‌ای در زندگی انجام داده‌اند. افرادی که به شما و چشم‌اندازتان ایمان دارند!». او همچنین به جوانان پر از آرزو می‌گوید: «به آرزو داشتن بسنده نکنید و دست به کار شوید؛ تا زمانی که ایده خود را محقق نکرده‌اید، در واقع هیچ کاری انجام نداده‌اید».