کتاب آشامیدنی!

کتاب آشامیدنی، در نگاه اول شبیه هر کتاب معمولی دیگری به نظر می‌رسد اما بگذارید اینطور بگوییم که خریدن نسخه آنلاین این کتاب، به درد کسی نمی‌خورد!
نکته جالب درباره این کتاب آن است که همه صفحات کتاب، فیلتر تصفیه آب هستند و حاوی موادی‌اند که باکتری‌ها را می‌کشند. روش استفاده از این فیلترها بسیار ساده است: یک صفحه را از کتاب جدا می‌کنید و آن را در یک جعبه تصفیه آب، که همراه کتاب عرضه می‌شود می‌گذارید و آب را از آن رد می‌کنید. نتیجه این کار طبق اظهار تهیه کنندگان این کتاب، آب آشامیدنی سالم است.

برخی از سازمان‌ها می‌گویند این ایده ابداعی می‌تواند به ۶۶۳ میلیون انسان در سراسر کره زمین که هنوز به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند کمک کند. واقعیت این است که براساس گزارش یونیسف، بیماری‌هایی که در اثر آلودگی آب ایجاد می‌شود، هر روزه هزار کودک را می‌کشد! تولیدکنندگان امیدوارند که با افزایش انتشار این کتاب، از عمق این فاجعه بکاهند.

هر صفحه کتاب، حاوی پیامی به زبان سواحیلی (زبان بومی بخش بزرگی از ساکنان قاره آفریقا) است که به مردم در مورد مضرات آب آلوده و نحوه استفاده از این کتاب برای تمیز کردن آن اطلاعات می‌دهد.
تهیه «کتاب آشامیدنی» گران تمام نمی‌شود و هر صفحه می‌تواند بارها مورد استفاده قرار گیرد. یک صفحه می تواند تقریبا ۱۱۵ لیتر آب را تصفیه کند. این به آن معناست که یک کتاب کامل، می‌تواند آب آشامیدنی سالم برای یک فرد را به مدت چهار سال تامین کند.

در آغاز، تعداد کمی از این کتاب‌ها، در آشپزخانه یک کلیسا در ایالت فلوریدا تهیه می‌شد. برخی معتقدند روش تهیه این کتاب و موادی که برای تصفیه آب، در آن استفاده می‌شود مضراتی دارد که باید بررسی شود. دکتر ترزا دنکویچ، ابداع‌کننده این ایده و شریک او امیدوارند که بتوانند با تکمیل تحقیقات خود، لحاظ کردن نکات ایمنی و تامین سرمایه‌های لازم، تولید این کتاب را به سرعت گسترش دهند و آن را به سراسر جهان بفرستند. آنها همچنین می‌خواهند که در کتاب‌ها به جای نوشته، عکس‌ها و تصاویر راهنما چاپ کنند تا کسانی که نمی‌توانند بخوانند هم قادر به استفاده از این کتاب‌ها باشند.

سازمان مردمی «آب، زندگی است» که ماموریت خود را تهیه آب سالم برای ساکنین زمین می‌داند، یک کمپین برای کمک به تولید «کتاب نوشیدنی» تدارک دیده است.
تولیدکنندگان این کتاب امیدوارند که با جلب پشتیبانی مردم و نهادها و سازمان‌های بین المللی بتوانند تحولی در دسترسی افراد به آب آشامیدنی سالم ایجاد نمایند.